https://mancskonyha.hu/

Gyakori kérdések

Bizonytalan vagy? Néhány dologgal még szeretnél tisztában lenni tudatos gazdiként?
Ezen az oldalon jó eséllyel minden kérdésedre választ találsz.

A Mancskonyha kutya- és macskaeledelek emberi fogyasztásra alkalmas húsokból, zöldségekből, gyümölcsökből készülnek, adalékanyagokat, ízfokozókat, tartósítószereket NEM tartalmaznak. Valamennyi eleséget frissen főzzük, majd súly és aktivitás foknak megfelelő egységcsomagokban egalizáljuk és fagyasztva juttatjuk el hozzád.

A receptúrákat állatorvossal együttműködve dolgoztuk ki, kedvenced szükségleteit élettani szempontból fedező esszenciális nyomelemek és vitaminok mindegyikét tartalmazva. Az eleségekben a testsúlyra, ivarra és aktivitási szintre vonatkoztatva napi igényszintnek megfelelő mennyiségű fehérjével, rosttal és az energiát hordozó szén-hidrát tartalommal készülnek, tartalmazzák valamennyi vitamint és ásványi anyagot amire kutyusodnak/cicádnak szüksége van. Valamennyi eledel megfelel a legmagasabb, AAFCO szabványnak.

Összetételben. Adalékok és ízfokozó anyagok nélkül, a Mancskonyha eledelek emberi fogyasztásra is alkalmas növényekbő, húsokból, és más természetes alapanyagból készülnek. Azt és olyan mennyiségben tartalmaznak, amire kedvencednek szüksége van az egészséges táplálkozáshoz. Az iparilag előállított tápok többségéről ez nem mondható el, legtöbbjük sok, az állat számára felesleges anyagot is tartalmaznak.

Az állatoknál is, mint az embernél az immunrendszer a gyomron keresztül épül fel. Ahogy neked sem mindegy, hogy mit eszel, ez kedvencedre is igaz. A legfontosabb vitaminokat és tápanyagokat tartalmazó eledelek fogyasztása jótékony hatást gyakorol az állat egészségére, javítva annak immunitását, vitalitását és általános közérzetét. Ennek kedvenced szőrzetén 2-3 hét alatt látható jelei is lesznek.

Igen, erre megvan a lehetőség. A Mancskonyha Kóstoló csomag beszerzésével maradéktalanul meggyőződhettek róla, hogy a minőségi eleség valóban a kedvenc hosszútávú egészségét szolgálja és ízletes is.

A Mancskonyha eledelek között keresve érdemes figyelembe venni az összetevőket, hozzáigazítva a választást a kutyus vagy a cica táplálkozását alapvetően meghatározó preferenciákkal. Valamennyi eleség esetén pontokba szedtük, hogy melyik receptúra mire hasznos és mire ajánljuk elsősorban.

Minden egyes Mancskonyha kutya- és macskaeledel 100%-ban lefedi a kedvenc egy napi táplálék és vitamin szükségletét. Vagyis ezen felül nem kell másfajta táplálékot adni a kedvencnek. A napi adagokat kedvenced súlya, ivara és aktivitási szintje alapján állítottuk össze, így ha helyesen adod meg az adatokat, a megfelelő napi adagot küldjük el neked egy heti csomagban.

Az eledeleket mi frissen főzzük, hozzád fagyasztva érkeznek, melyeket felolvasztás után egyszerűen csak ki kell bontanod, tálba raknod és már etetheted is. Az eledeleket nem kell tehát főzni, gyakorlatilag másodpecek alatt megoldható a kutya vagy macska minőségi etetése. Melegítéssel azonban ízletesebbé teheted kedvenced számára az eleséget, melyet különösen a cicák hálálnak majd meg.

A napi adagokat célszerű az etetés napját megelőző nap este normál hűtőszekrénybe tenni, így másnap reggelre etethető állapotba kerül. Ha esetleg mégis elfelejtenéd kivenni eledelt, ne aggodj! A csomagolásra használt zacskó hőálló, így azt a mosogató tálcában vagy egy tálban nyugodtan beáztathatod forró (60-70 fokos) vízbe, 10-15 perc alatt kiolvad és etethetsz.

A receptúrákat kifejezetten rossz étvágyú, válogatós kutyákra és macskákra fejlesztettük ki, összetételükben próbáltunk a tápértéken túl az ízletességre is törekedni. Valamennyi étket teszteltük is ezeken az állatokon, a gazdik visszajelzése alapján láthatóan ínyükre voltak a menük, még a válogatósabbak maradéktalanul és jó étvággyal fogyasztották el a Mancskonyha eledeleket.

Minden egyes termék csomagolásán feltüntetjük a szavatossági időt. Felbontás után jellemzően 4-5 napig állnak el az eledelek normál hűtési körülmények (0-6 C) között, fagyasztott állapotban a gyártástól számított egy évig szavatoljuk a frissességet és a megfelelő minőséget.

Igen. Sőt, ebben az esetben még inkább javasoljuk a Mancskonyha eledeleket, különösen az érzékeny emésztésre javasolt menüket. A rendszeres fogyasztás hatására ugyanis 2 héten belül pozitív változás lehet tapasztalható az étvágyat, illetve a székletet tekintve.

Jelenlegi kínálatunkból választható enyhe túlsúlyos kedvencek részére fogyasztó eleség, máj és vesegyulladásban szenvedő kutyusoknak kínálunk menüket, valamint táplálékallergiában szenvedő kutyák és macskák részére is kínálunk eleséget.

A jövőben egyéb betegeséggel élő kisállatok számára is fogunk kínálni menüt. Minden diétás eleségünk állatorvosi szakvélemény alapján készül.

Egyszerűen a beszerezni kívánt termék kiválasztásával, illetve a rendelési mennyiség beállításával. Ezután csak az átvételi módot kell csak kiválasztani, a fizetési móddal együtt.

A Mancskonyha eledeleket az ország  valamennyi településére kiszállítjuk a rendeléskor megadott szállítási címre, de ha a fővárosban laksz vagy erre van dolgod lehetőséged van személye átvételre is üzemünkben. 10 napos rendelési mennyiség esetén 1890 Ft egységesen, 20 napos rendelés esetén 1290 Ft, 30 napos rendeléstől ingyenes.

Fizetni bankkártyával, előre utalással, vagy átvételkor a futárnál van lehetőség.