https://mancskonyha.hu/

Történetünk

Gyerekként is fontos szerepet töltöttek be életünkben a házi kis kedvencek. Felnőttként, első közös labrador kutyusunk, Charlie 10 éve csatlakozott a családunkhoz. Kölyök és kamasz korában sajnos sokszor volt vendége az állatorvosi váróknak. Legtöbbször allergia jellegű tünetek miatt kellett látnia a doktort, de egyéb fejlődéstani rendellenességek is felmerültek (epilepszia, fogászati problémák).

Folyamatosan váltogattuk a tápokat, volt száraz, nedves, különböző érzékenységekre ajánlott eleség, de minden esetben a jó minőség felé fordultunk. Ez alatt az idő alatt lassacskán kitapasztaltuk, hogy mit ehet és mi az, amit kerülnünk kell, mely időszakok nehezebbek az évben és azt miképp kezeljük. 2 éve furcsa, trombózis szerű tünetekkel kellett orvoshoz sietni, ahol az infúziós kezelés mellett az étkezésre való odafigyelésre kért a doktor. Itt szembesültünk azzal, hogy milyen anyagok használatát engedélyezi a jogszabályi környezet az eleségek esetén, és annak milyen következményei lehetnek.

Elkezdtem utánanézni, milyen ásványi anyagokra, nyomelemekre van szüksége az állatoknak, és hogyan lehet azt megfelelő módon előállítani. Főzni kezdtem, Charlie hamarosan sokkal jobban lett. Kis idő elteltével a kutyám szőrzete teljesen lecserélődött, fényes és puha lett, sokkal aktívabb lett, szemei ragyogtak.

Úgy festett, mint 4-5 éves korában. Aktív volt, és csodaszép 😊 Ez másoknak is feltűnt, így egyre nagyobb adagokat főztem. A tapasztalatok a barátok/ismerősök kutyáinál/cicáinál is hasonlóak voltak, pár hét leforgása alatt a változás minden esetben látható és érzékelhető volt, mind a szőrzet, mind a vitalitás terén. Ezen a ponton határoztuk el, hogy állatorvos támogatással, az általunk kitűzött értékrendek megtartásával megalapítjuk a Mancskonyhát, és minőségi alapanyagok felhasználása mellett, teljes értékű receptúrákat alkotunk, amelyek segíthetnek még több házi kedvencnek, hogy teljes és minél hosszabb életet élhessen családi környezetében.