https://mancskonyha.hu/

Érzékeny nyúl kutyáknak – 10×300 g

A 10 napi adag tartalma 10 db 300 g tasak.

  • Hipoallergén diétában használható eleség
  • Gluténmentes
  • Koleszterin szegény
  • Támogatja az egészséges szőrzet kialakulását
  • Ízfokozó és adalékanyag mentes

11.790 Ft

Termékkód: nyul-kutya-10-300 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Hipoallergén eleség, így más fehérjékre érzékeny kedvencek etetésére is kiválóan alkalmas, emellett a a nyúlhús visszafogott fehérje tartalma és a receptben használatos zöldségek, valamint a köles élettani funkcióinak köszönhetően támogatja az egészséges szőrzet kialakulását.

Nyúlhús:
A nyúlhús mint teljesen fehér hús, sovány húsféle, a legalacsonyabb kalóriatartalmú hús. Kalória tartalma kevesebb, mint fele a sertéshús kalóriájának, és a fele a bárány- és marhahúsénak.
A nyúlhús értékesebb fehérjetartalmú a csirkéhez, halhoz, bárányhoz, sertéshúshoz és még marhahúshoz képest is, Omega 3 zsírsavakban gazdag fehérje forrás.
Fehérjék szükségesek a szövetek felépítésében, regenerációjában, valamint a test életfolyamatainak védelmében és szabályozásában (pl. az immunrendszer működése stb.). A fehérjék nélkülözhetetlen az izomzathoz, a bőrhöz és a szőrzethez, és a szervezet antitestek (=ellenanyagok) előállítására is felhasználja az immunrendszer és a hormonok, például az inzulin számára.

Nyúlmáj:
A máj kiváló fehérjeforrás, amely alacsonyabb zsírtartalmú, mint az izom hús. Kifejezetten magas A-vitaminban, ami támogatja az emésztést és a reproduktív szerveket, D-vitaminban, mely elősegíti az immunrendszer működését és véd a daganatos és fertőző betegségek kialakulásától, Folsavban és B-vitaminban ami támogatja az idegrendszert és segít a fáradékonyság megelőzésében, valamint Vasban ami a vörösvértestek fejlődését segíti elő és szerepe van az agyműködésben és a testhőmérséklet szabályozásban is.
Egyéb ásványi anyagok (például réz és cink) – támogatják a csontok és ízületek egészségét, a bőrt, a szőrzetet és az immunitást.

Köles:
A köles gabona, ezért elsődleges tápértéke, mint szénhidrátforrásnak van, mely energiaforrásként szolgál a kutyák számára, ráadásul gluténmentes.
A köles jelentős mennyiségben tartalmaz néhány vitamint és ásványi anyagot. Ilyenek például a niacin (B3-vitamin) és B6-vitamin, amelyek csökkenthetik a koleszterinszintet és javíthatják az agyműködést.
A vasat szintén nagy mennyiségben tartalmaz, mely nélkülözhetetlen a vörösvértestek termeléséhez. Magnézium tartalma javíthatja a test izomzatának egészségét és csökkentheti a vérnyomást.

Édesburgonya:
Az édesburgonya béta-karotinokban gazdag, emellett jelentős mennyiségű antocianint és antioxidánsokat is tartalmaz. Ez a két tényező együttesen segíti az öregedés okozta oxidatív károsodások csökkentését és a betegségek kialakulásának valószínűségének csökkentését.
Élelmi rostokban is gazdag, ami nagyban segíti az anyagcsere- és emésztési folyamatok rendes működését.

Sárgarépa:
A sárgarépa telített zsírokban és koleszterinben szegény, de tele van tápanyagokkal és ásványi anyagokkal. Kiváló niacin, tiamin, egyéb B-vitamin, folsav és mangán forrás. Magas a rost-, kálium-, valamint A-, C- és K-vitamin tartalma is, javítja az emésztési folyamatokat.

Sütőtök:
A sütőtök telített zsírtartalma alacsony, és szinte alig tartalmaz koleszterint vagy nátriumot, A-, C- és E-vitaminban viszont nagyon gazdag.
Az E-vitamin a legtöbb kutya szőrzetére kiváló hatású, emellett fontos antioxidáns is.
A sütőtöknek továbbá magas a tiamin (B1-vitamin), niacin, B6-vitamin, folsav, vas, magnézium, foszfor, B2-vitamin (riboflavin), kálium, réz, mangán és élelmi rost tartalma is.
Javítja az általános jóllakottság érzetet, hatékony a testzsír és a súly biztonságos csökkentésében. Ez a sütőtök magas rost- és karnitin tartalmának köszönhető, amely közvetlen hatással van a szervezet lipid anyagcseréjére.

Áfonya:
Az áfonya C- és E-vitamint, mangánt és rostokat tartalmaz. Az áfonyában található antioxidáns vegyületek felveszik a harcot a szabadgyökök ellen, és bizonyos mértékig megakadályozzák az oxidatív károsodást, amely többek között a daganatos betegségek kialakulásában is szerepet játszik. az antioxidánsok védik a DNS-t a károsodástól, így erősítve az immunrendszerüket

Szárazanyag-tartalom

Nedvesség tartalom 78,00%
Nyersrost <0,6%
Nyersfehérje 4,50%
Nyers zsírok és olajok 4,20%
Nyershamu 1,00%
Kalcium (min) 0,15%
Huminsav (min) 0,12%
 Kalória 108,8 Kcal/100g