https://mancskonyha.hu/

Mentes bárány kutyáknak – 5×1000 g

A 10 napi adag tartalma 5 db 1000 g tasak.

  • Idősebb és kis étvágyú kutyák részére ajánlott leginkább
  • Hipoallergén diétában használható eleség
  • Összetétele az egészséges szőrzet fenntartását szolgálja
  • Vércukor és a koleszterin-szint optimálisan tartására ajánlott
  • Gluténmentes
  • Alacsony koleszterin tartalom
  • Magas aminosav tartalom
  • Ízfokozó és adalékanyag mentes

15.590 Ft

Termékkód: barany-kutya-5-1000 Kategóriák: , Címke:

Leírás

A bárányhús a hipoallergén diéta egy típusánál, az ún. „új fehérje diétánál” gyakran jól használható fehérjeforrás, melyet olyan kutyusoknak ajánljuk, akik érzékenyek más fehérje források (pl csirke) fogyasztására. Magas aminosav és alacsony koleszterin-szintjének köszönhetően kiválóan alkalmas bőr és szőr problémák kezelésére, illetve az egészséges szőrzet fenntartására, a szilvának köszönhetően segít a vércukor és a koleszterinszint optimálisan tartásához is.
Olyan kutyáknak is kiváló eleség, akik nem fogyaszthatnak a legtöbb gabonát.

Bárányhús:
A bárányhús kiváló minőségű hipoallergén fehérje és esszenciális aminosav forrás, amelyek létfontosságú tápanyagok a kutyák és macskák számára.
Fehérjék szükségesek a szövetek felépítésében, regenerációjában, valamint a test életfolyamatainak védelmében és szabályozásában (pl. az immunrendszer működése stb.). A fehérjék nélkülözhetetlenek az izomzathoz, a bőrhöz és a szőrzethez, és a szervezet antitestek (=ellenanyagok) előállítására is felhasználja az immunrendszer és a hormonok, például az inzulin számára.

Báránymáj:
A máj kiváló fehérjeforrás, amely alacsonyabb zsírtartalmú, mint az izom hús. Kifejezetten magas A-vitaminban, ami támogatja az emésztést és a reproduktív szerveket, D-vitaminban, mely elősegíti az immunrendszer működését és véd a daganatos és fertőző betegségek kialakulásától, folsavban és B-vitaminban, ami támogatja az idegrendszert és segít a fáradékonyság megelőzésében, valamint vasban ami a vörösvértestek fejlődését segíti elő és szerepe van az agyműködésben és a testhőmérséklet szabályozásban is.
Egyéb ásványi anyagok (például réz és cink) – támogatják a csontok és ízületek egészségét, a bőrt, a szőrzetet és az immunitást.

Hajdina:
A hajdina nem valódi gabona, hanem gabonaként használt mag, amely glutént nem tartalmaz. Magas tápanyag-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalma miatt nagyon egészséges.
Kutyánk számára előnyös magas a fehérje-, lizin- és aminosav tartalma. Az ellenálló keményítőnek és az oldható rostoknak is kiváló forrása. Hasznos lehet a székrekedés, a magas vérnyomás és az elhízás kezelésében.

Édesburgonya:
Az édesburgonya béta-karotinokban gazdag. Emellett az édesburgonya jelentős mennyiségű antocianint és antioxidánsokat is tartalmaz. Ez a két tényező együttesen segíti az öregedés okozta oxidatív károsodások csökkentését és a betegségek kialakulásának valószínűségének csökkentését, mint például a daganatos betegségek.
Élelmi rostokban is gazdag, ami nagyban segíti az anyagcsere- és emésztési folyamatok rendes működését.

Szilva:
A szilva rostban gazdag, és jót tesz az emésztőrendszer egészségének, valamint csökkenti a koleszterinszintet. Az oldható és oldhatatlan rostok közül mindkét rostfajta megfelelő mennyiségben megtalálható a szilvában. Az oldhatatlan rost megakadályozza a székrekedést és csökkenti a vastagbél daganatok kockázatát. Az oldható rost segít csökkenteni a koleszterinszintet kutyákban azáltal, hogy csökkenti a májban a koleszterin képződésében szerepet játszó enzimek termelődését.
A szilva kiváló K-vitamin forrás. A K-vitamin aktiválja a véralvadást elősegítő fehérjéket, megakadályozza a vérrögök kialakulását.
Jelentős mennyiségű C-vitamint (aszkorbinsav) tartalmaz, amely bizonyos immunsejtek (limfociták) aktivitását növeli.
Rostjainak köszönhetően a szilva hozzájárulhat a vércukorszint normalizálásához, mivel lelassítja a glükóz felszívódását a kutyákban evés után. Elősegíti az inzulinérzékenységet, ami a cukorbetegség megelőzésében játszik szerepet.
A szilva elősegíti a teltségérzetet, mert lassítja az eleség gyomorból való távozásának sebességét.

Vitaminok:
A Vitamin, B-vitamin, D Vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, folsav, mangán, B1-vitamin, B6- vitamin, B9-vitamin, kálium, vas, szelén, réz, karnitin, magnézium, béta-karotin

Egyéb hozzáadott anyagok:
Oliva olaj, Kálcium