Leírás
Csirkehús:
A csirkehús sovány húsnak tekinthető, és számos előnnyel jár macskáink számára. A baromfi sovány izomtömeget épít a kedvencekben. Emellett omega-6 zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek megőrizni az egészséges bőrt és a fényes szőrzetet. Ezenkívül az esszenciális aminosavak és a glükózamin kiváló forrása, amely elősegíti a csontok, porcszövet egészségét.
Csirkemáj:
A máj kiváló fehérjeforrás, amely alacsonyabb zsírtartalmú, mint az izom hús. Magas A és D vitamin tartalmának köszönhetően nagyban támogatja az immunrendszer működését. A-vitamin tartalma magas, mely erős antioxidáns. Támogatja az emésztést és a reproduktív szerveket.
Tojás:
A tojás az egyik legtáplálóbb és legegészségesebb eleség kedvenceink számára. Aminosavakban kifejezetten gazdag. A macskáknak 11 esszenciális aminosavra van szükségük, ezekből 10 a tojásban megtalálható. Taurin tartalommal rendelkezik, melyet macskáknak be kell vinniük a szervezetükbe, mert nem tudják előállítani (szemben a kutyákkal és az emberrel). Szükséges a szív és a szem egészségének fenntartásához, és csak az állati fehérjékben található meg. A tojás A-, D-, E-, B2-, B12-vitaminokban gazdag.
Rizs:
A rizs gabonaféle, fő részben szénhidrát, mely energiával látja el kedvencedet. Kevés kalóriával és zsír -tartalommal rendelkezik koleszterin nélkül. A fehér rizs ideális gyomor-bélrendszeri problémákkal vagy hasmenéssel küzdő kutyák számára, mert nagyon könnyen emészthető. A rizsben lévő keményítő a vékonybélben emésztődik meg a hasznos baktériumokat táplálva, amelyek elősegítik a rendszeres bélmozgást és tömörítik a laza székletet, csökkentik a hasmenést.
Sütőtök:
A sütőtök telített zsírtartalma alacsony, és szinte alig tartalmaz koleszterint vagy nátriumot, A-, B1-, B2-, B6- C- és E-vitaminban viszont nagyon gazdag. E-vitamin tartalma miatt a legtöbb cica szőrzetére kiváló hatású, emellett fontos antioxidáns is. Magas rost tartalmú, javítja az általános jóllakottság érzetet, hatékony a testzsír és a súly biztonságos csökkentésében.
Spenót:
A spenót vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, kiemelten magas antioxidáns tartalmú zöldség. Ezek közül kiemelhető a vas, a magnézium, az A-, C- és E-vitamin, melyek előnyösek a daganatos betegségek, a gyulladásos és a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, fokozzák az immunvédelmet és az energiaszintet is.
Sárgarépa:
A sárgarépa telített zsírokban és koleszterinben szegény, de tele van tápanyagokkal és ásványi anyagokkal. Kiváló niacin, tiamin, egyéb B-vitamin, folsav és mangán forrás. Magas a rost-, kálium-, valamint A-, C- és K-vitamin tartalma is. Elősegíti az egészségesebb vastagbél- és bél környezetet, javítva az általános emésztési folyamatot.
Vitaminok: A Vitamin, B1-vitamin, B6-vitamin, D Vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, folsav, mangán, B9-vitamin, kálium, vas, szelén, réz, niacin, tiamin, lutein