https://mancskonyha.hu/

Miért főzött étrend?

Mancskonyha termék

Habár a kereskedelmi forgalomban ma már számos teljesértékű táp kapható, sok előnye van a főzött eleség összeállításának kutyánk, macskánk számára.

Vitathatatlan előny, hogy a legtöbb kedvenc előnyben részesíti a főzött eleséget a tápokkal szemben, hiszen ízletesebbek.

A főzött eleség nem tartalmaz állagjavítókat, ízesítő anyagokat, tartósítószereket, csak természetes összetevőket, mely szintén jótékony. A tápanyagok hatékony emésztésének köszönhetően a kedvenc bélsarának mennyisége is kisebb és formázott lesz.

Ha az alapanyagokból otthon főzéssel állítjuk össze az eleséget, akkor pontosan ismerhető, mi kerül abba. Mi a Mancskonyhánál kizárólag olyan alapanyagokat használunk a főzéskor, melyek emberi fogyasztásra is alkalmasak. Ez igaz valamennyi összetevőre, így a húsokra, belsőségre, zöldségekre és a szén-hidrátokra is. Az egyes egyedekre igazítható az étrend aszerint, hogy kedvencünknek pontosan mik az igényei, válogatós-e, vagy nem, esetleg valamely egészségügyi problémája van.Számos tanulmány azt mutatja, hogy az interneten keringő receptek egy része nem kiegyensúlyozott, azaz némelyek hiányosak egyes vitaminokban, mások túlzott mennyiségben tartalmaznak bizonyos tápanyagokat. A kutyák szervezete legalább 40-féle esszenciális tápanyagot igényel és mindnek más-más szerepe van a test optimális működéséhez. A hiányok betegségekhez vezethetnek, de a túlzott bevitel is okozhat problémákat, például elhízást vagy fehérjetúlterhelést.

Az állatorvos által gondosan összeállított recepteknél ügyeltünk arra, hogy az eleségbe minden olyan mennyiségben kerüljön amire az állatnak szüksége van a teljes élethez. Ennek megfelelően valamennyi eleségünk tartalmaz fehérjét és zsírokat, melynek feladata a sejtfelépítésben fontos, valamint rostokat, mely az emésztést segíti, és szén-hidrátokat, mely az energiát adja.

Számos olyan élelmiszer, illetve alapanyag létezik, melyek az ember számára nem, de kutyák és macskák esetében mérgezőek lehetnek. Ilyen például a csokoládé, a nyírfacukor, a vöröshagyma, a fokhagyma, az avokádó, a szőlő és a mazsola, valamint a makadámiadió is. Erre feltétlenül figyelemmel kell lenni.
Tehát fontos, hogy a főzéssel összeállított étrend – különösen, ha kizárólag ezt kapja az állat – szakszerűen legyen összeállítva, éppen ezért készültek a Mancskonyha receptjei állatorvosunk, Dr Paulina Anna összeállításával.

Fontos figyelembe venni a megfelelő étrend megválasztásánál az állat életkorát, kondícióját, ivartalanítottsági státuszát, aktivitását és ismert betegségeit.

Mindezeket összegezve könnyen látható, hogy házilag összeállítani és elkészíteni kedvencünk eleségét bizony meglehetősen idő- és munkaigényes, valamint költséges lehet, ráadásul felkészültséget igényel. A Mancskonyha azoknak kínál jó alternatívát, akik szeretnék kedvencüknek a lehető legízletesebb, legfrissebb, szakszerűen összeállított főzött eleséget nyújtani, de nem tudják vagy nem szeretnék a fentieket vállalni, de szeretnék, hogy négylábú családtagunk egészségesen táplálkozzon, ezáltal teljesebb, hosszabb életet élhessen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

További bejegyzések